almanya: hans jakob, ludwig goldbrunner, paul janes, albin kitzinger, ernst lehner, reinhold munzenberg, rudolf gellesch, otto siffling, adolf urban, fritz szepan (kaptan), august lenz
teknik direktör: josef sepp herberger
fransa: laurent di lorto, francois bourbotte, maurice dupuis, raoul diagne, michel payen, roger rio, edmond delfour (kaptan), jean nicolas, jules bigot, ıgnace kowalczyk, fritz keller
teknik direktör: gaston barreau
goller: (1-0) dk. 26 ernst lehner (2-0) dk. 31 adolf urban (3-0) dk. 76 adolf urban (4-0) dk. 87 august lenz
pazar günü, stütgrad şehrinde alman - fransız millî takımları karşılaşmışlardır.
stütgard’daki maç tamamile almanların hakimiyeti altında cereyan etmiş ve 4-0 almanların lehine neticelenmiştir. bu maçta beş binden fazlası fransız olmak üzere yetmiş bin kişilik bir sporcu kütlesi hazır bulunmuştur.
fransız millî takımı bir sayı yapamadan mağlûb oldu
almanyanın stütgard şehrinde oynanan ve almanların 4 - 0 galibiyetile neticelenen fransa - almanya maçı hakkında fransız gazeteleri şu tafsilâtı vermektedirler.
bilhassa sağaçık sepan’ın fevkalâde oyunile inkişaf eden alman hücumları, dakikalar ilerledikçe oyunu fransızlar aleyhine çevirmiştir. fransız müdafaa oyuncularının rakiblerini sıkı bir surette marke etmek teşebbüsleri ise alman muhacimlerinin deplasmanlı ve seyyal tarzları karşısında hiçbir fayda vermemiştir.
yirmi beşinci dakikada birinci gollerini yapmağa muvaffak olan almanlar, beş dakika sonra ikincisini de kaydetmişler ve devreyi 2-0 galib bitirmişlerdir.
ikinci devrenin yarım saati fransızların hâkimiyeti altında cereyan etmişse de muhacim oyuncuların bir türlü kuvvetli şüt çekememeleri alman kalecisi jakob’un işini çok kolaylaştırmıştır.
almanların otuz birinci dakikada kornerden kazandıkları üçüncü gol üzerine fransızların ümidleri kırılmış ve oyuna tekrar almanlar hâkim olmuşlardır. maçın bitmesine iki dakika kala alman sol içi lenzin yerden çektiği fevkalâde bir şütle dördüncü golü kaydedişi herkesi şaşırtmıştır.
fransızlar bu oyunda fevkalâde bir enerji ve azimle hareket etmişlerse de futbol oynamak hususunda rakiblerinden çok geride kalmışlardır. almanlar, her hususta olduğu gibi çok mekanik bir tarzda olmakla beraber cem’î futbol oynamağı gaye güdmüşler ve kendilerinden ziyade topun koşturulmasına dikkat etmişlerdir.